Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zawurkan Zolan
Haset'imden Prangalar Eskittim
25 Eylül 2011 Pazar Saat 23:51

Sabah telefonumda çalan Adıge Wored ile uyanıyorum, yüzümü yıkamak için lavaboya yöneldiğimde aynada kendimi görünce birden irkiliyorum: Saçlarım çok kısa, telefonum Adıge müzikleri ile dolu, üstüne üstelik evin salonunda asılı bir de Adıge bayrağı  var. Aman Allahım yoksa ben bir "Neo Nazi"yim de haberim mi yok a dostlar?

Bir arkadaş en ince ayarından bir "one minute" çekti de ben nasıl anlayamadım? Birleşikçilerin görüşlerini rasyonelleştirme çabalarında izlediği bu dahice stratejiyi çok kıskandım vollehi.  Ben neden böyle bir analiz yapamadım diye haset’imden çatladım.

“Ne O Çerkes”? Diye soracak olursanız, IQ’ um firarda...

Hasetimden prangalar eskittim a dostlar.

Web sayfalarında geziniyorum, yeni haberler var mı, kimler hangi konuda ne kelamlar etmiş merak ediyorum.

Bu hasetlik mereti bugün ruhumu işgal etmiş ya, bir de ne göreyim, Hilmi ağabey’ in Maykop’ taki gizli karargahı  teşhir edilmiş.

Hem de bir Haluj evi. Oysa Hilmi ağabey değil miydi  bu hasetlik fesatlık kavramını lügatımıza sokan? Kimlik kavramları üzerinde tartışmalar çıkartan? Neden bölücülük yapıyorsun anlayamıyorum , her ne kadar yaşamını ve ruhunu bu yola adamış olsan, bu uğurda en çetrefilli yolları dolanmış olsan da, sen bu arkadaşlardan daha iyi mi bileceksin ağabey?

Ah Hilmi ağabey, Maykop'taki parkta bize 2 tur attırıp o haluj evini bizden gizledin ya, hasetimden prangalar eskittim a dostlar.

Bazı Abhaz kardeşlerimiz ve sadece onların dostları, Sakarya Akyazı Akbalık köyünde Altın sponsorları ve destekçileri  eşliğinde büyük bir şölenle Ayaayra kutlamaları yapacaklarmış. Ödüllü at yarışları, Abhazya’ dan sanatçılar v.s hatırı sayılır bir bütçe ile muhteşem bir şölen olacağı açık.  

Sakın ola ki sadece onların dostları sözüne alınmasınlar, Abhazların kendi Federasyonlarının yöneticileri Abhazya’ daki resmi törenlere davet edildikleri için çok ısrarla ve nezaketle çağrıldıkları Akyazı’daki davete icabet edemeyeceklermiş. Allah güç kuvvet versin, Allah tamamına erdirsin. Hayırlara vesile olsun inşallah.

Muhteşem dedim de konumuzla alakası yok ama birden  o "Muhteşem Yüzyıl" dizisi geldi aklıma. Her söylediği kanun olan Sülümanlar, sarayları yönetmek isteyen Hürrem Sultanlar ve onların etrafındaki karakterler. Ve bu dizileri ağzı açık seyreden insanlar. Bu nasıl bir dizidir, bu nasıl bir senaryodur bu paranın bolluğu nereden, kimlerden gelir aklım almadı a dostlar.

Kardeşlerimizde ne sponsorlar var öyle Cherkessia.net yönetimi görsün! Bir çay, iki kek’ e çalışmak  kesmez artık bizi, yanında haluj da isteriz!

Kube Nurhan ablam kusura bakmasın, gözüm açıldı , bir nescafe’ ye İstiklalde slogan atmam artık.

Bizde yamçılı kamçılı, at yarışlı şölenler isteriz… Çerkesya Yurtseveri olmadan  önce 1.96 boyum vardı şimdi 1.66’ ya çekti. Mümkünse benim at el freni olan midilli olsun.

Bizim hiç WikiLeaks’ımız olmadı amca, size herkes Çerkes diyebilir miyim?

Kıskançlığımdan, Hasetimden prangalar eskittim a dostlar…..


Bu yazı toplam 3904 defa okundu.





MUHARBİY- Zafer-Konya

Sayın yorumcular Neo Nazi icadını yapan muhterem, provokatif yazılardan çark ederek belgelerin diline sarılmış. Bir belge bin Neo Nazi'ye bedeldir diyor olmalı Cem Kumuk. Yalnız verdiği linkdeki belgelere göz atarsanız batı cephesinde yeni bir şey olmadığını göreceksiniz.
Ben bilgi ve belge uzmanı sayın Kumuk'un tarihi çarpıtma doçenti olan Karaçay Ufuk Tavkul ile çalışmasını öneririm.

28 Eylül 2011 Çarşamba Saat 20:54
saim

Rüyamda gördüm bizimde wikileaks larımız olacak ama yerli.Taraf tutmayan gazetelerde yazacaklar bizi dostların! desteğiyle.Kategori yükseltmiş elitist dostlar grubu elinden geleni yapacak perde arkasından belkide ürkek güvercinler olmamız için.Sabredelim ,saltanatlar bu kadar bedava yıkılmaz bence.Tayyareler uçacak rüyalarımızda.Sadece biraz sabır

28 Eylül 2011 Çarşamba Saat 03:26
semih akgün

Bir gün Beyoğlu'nda, İstiklal caddesinde Küçük Sahne Oyuncuları, Ferhat Şensoy başlarında, çıktılar sahneye.
Sahi! Sahneye çıkar gibi çıktılar caddeye.
Üzerinde Nazi kıyafetleri, çoğu kimse tanımadı onları.
Bir kısım tanıdı tabii.
Resmen çevirme yaptı bir çok insana.
Nüfus kağıdı çıkart, arama yapacağız felan.

Kulakları çınlasın.
İnsanların çoğu uydu biliyor musun?
Çıkarttılar nüfus kağıtlarını, üzerlerinin aranmasına ses çıkarmadılar.
İşte biz "Gülelim mi, ağlayalım mı?" o tür bir durumdayız bugünlerde.

Teşekkürler dost!
Bizi anlamayanlara, farklı bir açıdan bakmışsın.
Biraz da hiciv ama!
Haklısın, ellerine sağlık!

27 Eylül 2011 Salı Saat 16:43
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net