Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İllarionov 2009'u değerlendirdi: 'Yılın olayı Kafkasya'daki sivil savaş'
09 Şubat 2010 Salı Saat 22:46
Vladimir Putin'in devlet başkanlığı döneminde, 2000-2005 yılları arasında, Rusya devlet başkanının ekonomi danışmanı görevinde bulunan Andrey İllarionov, "çoğalan absürt olayların yılı" olarak tanımladığı 2009'un en önemli olayının, "Kafkasya'da sivil savaşın başlaması" olduğunu ifade etti.

2009 yılında Kafkasya'da yasaları ve insan haklarını koruma organlarında görev yapan yaklaşık 300 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Andrey İllarionov, bu sayının, 2008'de görülen Rusya-Gürcistan savaşında Rusya’nın verdiği kayıplardan hemen hemen beş kat daha fazla olduğunu ifade etti.

Ekonomi uzmanı Andrey İllarionov Kafkasya konusundaki görüşlerini açıklamayı ilerideki gibi sürdürdü: "Rusya iktidarı Kafkasya’da aslında neler olduğunu anlamadıkça değişen hiçbir şey olmayacak. Bu savaşa daha ne kadar kurban verileceği, onların bu durumu ne kadar hızlı kavrayacaklarına bağlı."

2009'a dair değerlendirmelerine devam eden Andrey İllarionov, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev tarafından ilân edilen modernleştirme projesinin "çok dar bir yapı"ya sahip olduğunu ve toplum yaşamının yalnızca ekonomik ve teknolojik alanlarına değindiğini, politik serbestliğe değinmediğini ifade etti.

Toplumun büyük bir bölümünün, politik serbestliğin gerekliliğinin bilincinde olduğunu belirten ekonomi uzmanı, 2009 yılında, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve iktidara muhalif olan diğer kişilere uygulanan terör düzeyinin arttığını ifade etti.

Yılın sorusunun ise, "Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in devlet iktidarına mensup olup olmadığı" olduğunu belirten Andrey İllarionov, durumu ileride görüleceği gibi anlattı: "Uzmanlar Rusya iktidarında iki politik kamp olduğunu düşünüyor: Putin (kampı) ve Medvedev (kampı); ancak kimse Medvedev'in hangi kampa ait olduğunu bilmiyor."

Ekonomi uzmanı, 2009'u bir cümle ile anlatmak gerekirse, bitmek üzere olan yılın, "çoğalan absürt olayların yılı" olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

Kaynak: Rusya.ru - 31 Aralık 2009
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1673 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net