Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Medvedev’e Cesur Teklif: İçişleri Bakanlığı ve FSB’yi Lağvedin
03 Şubat 2010 Çarşamba Saat 13:47
Başkanlık Çağdaş Kalkınma Enstitüsü Rusya’nın ekonomik ve siyasi geleceği üzerine raporunu sundu.

Danışma kurulu başkanlığını RF başkanının yaptığı enstitünün uzmanları, ülkenin siyasi ve ekonomik yaşamının modernizasyonunun nasıl olması gerektiğini açıkladılar. Rapor “21.yüzyılda Rusya: İstenilen yarın”  Dmitriy Medvedev’in başkanlık sekreterliğine sunuldu.

Analizciler, gelecek Rusya’da içişleri Bakanlığı, FSB ve bölge başkanlarının merkezden atanması olmamalı, görüşündeler.

“Vedomosti” dergisinin yazdığına göre, önerilen değişiklikler başkan Boris Yeltsin zamanındaki yapıya oldukça benziyor. Uzmanlar bunun dışında, siyasi partilerin devlet dumasına girebilmeleri için barajı % 7’den % 5’e düşürmeyi, iki partili parlamento sistemine geçişi ve başkanlık ve duma sürelerinin 1 yıl azaltılmasını öneriyorlar.

İçişleri bakanlığı reformları üzerine Enstitü uzmanlarının görüşü RF Sivil Parlamentosu üyelerinin görüşleriyle paralellik arz ediyor. Bakanlığın lağvedilerek onun yerine iki ayrı Federal kriminal polis ve Bölgesel Milis kurulması, içişleri ordusunun yerinede ulusal muhafız birliğinin kurulması öneriliyor. Devlet Trafik Dairesinin de (GAI) tamamen lağvedilerek onun fonksiyonlarının polise devredilmesinin önerildiği raporda, FSB’nin bölünerek karşı haber alma teşkilatı ve federal anayasayı koruma dairesi kurulması öneriliyor.

Kaynak: Mail.ru

03 Şubat 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1395 defa okundu.


Kazbec

Rusya cok fiziki olarak cok buyuk bir devlet ve su anki devlet duzeni ile uzun sure dunyada ayakata kalabilmesi mumkun degil. Bunu Ruslarin icindeki insanlarda goruyor ve buna gore yeni senaryolar olusturuyor. Fsb'de Rusyadaki rolunun bu cizgide devam etmesi devletin gelecegini uzun vadede tehdit ettigi tespiti bende yerinde bir tespit. Degisim insanlarin onune gecemedigi bir surec ve degisime ayak uyduramayan yapilar yikilmak zorunda. Uzun vadede Fsb olmayacak, Rus devleti ayakta kalacak yeni mekanizmalar uretmek zorunda.
04-02-2010, 14:16:27

11 Şubat 2010 Perşembe Saat 01:34
Hakuchi

Ruslar bilindik manevralarını tekrarlıyor..Lenin Çarlık Rusyasını halklar hapishanesi olarak adlandırarak halklara alabildiğiniz kadar özgürlük alın demişti, Stalinin o halklara ve haklara neler yaptığını da biliyoruz..Gorbacev ve kısmen Yeltsin zamanında ve şimdi de aynı oyun Putin-Medvedev ikili yönetiminde tekrarlanıyor..Kafkas halkları kendi iradeleri üzerindeki Rus hakimiyetini kırmadığı suretçe bu tür vaatlerle kandırılmaya devam ederler..21.yy da Kafkasya'nın Rus işgal ve hakimiyetinden kurtuluşu yakındır..bunu hiç bir güç engelleyemeyecek Allah'ın izniyle..
03-02-2010, 17:24:53

11 Şubat 2010 Perşembe Saat 01:33
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net