Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tiflis’te Çerkes Trajedisi Anma Gecesi Düzenlenecek
25 Kasım 2010 Perşembe Saat 20:11
21 Mayıs günü “Tiflis Mariott” otelinde Çerkes trajedisini anma gecesi düzenlenecek.

“Kafkas tarihinin 19 yüzyıl sayfası” isimli törene ünlü tarihçiler ve devlet görevlileri katılacaklar. Privelli haber ajansına parlamentoda görev yapan Yurtdışındaki Soydaşlarla İlişki komitesi başkanı Nugzar Tsiklauri’nin yaptığı açıklamaya göre bilim çevrelerinde Çarlık Rusyasının yaptığı Çerkes Soykırımı sorunu hakkında aktif çalışmalar var.

Tsiklauri  “21 Mayısta yapılacak törenler dışında bir sonraki ay içerisinde planlanan bir çalışma programı da var. Bu görüşmelerin ardından parlamento komitesi Çerkes Soykırımını ilk etap olarak parlamentodaki komiteye sunacak” dedi.

Bununla birlikte yarın parlamentoda, çerçevesi söz konusu sorun olan ikinci bir toplantı yapılacak.

21 Mayıs gecesi yapılacak tören ise Gürcistan Ulusal Bilim Akademisi,  Kafkas Ülkeleri ile Bilimsel İşbirliği Komisyonu ve “Kafkas Vakfı” tarafından organize ediliyor.

Bu törene diaspora işlerinden sorumlu Devlet Bakanı, Nugzar Tsiklauri, parlamentoda bulunan, Kuzey Kafkasya parlamenterleri ile dostluk grubu başkanı Mihail Tskitişvili, tarih bilimcileri Marika Lortkipanidze, Roin Metrevili ve Kafkasolog Merab Çuhua, Mamuko Areşidze, Merab Horava ve diğerleri katılacaklar.

Kaynak: Kavkasia.net
20 Mayıs 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1253 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net