Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belaruslu Şarkıcı Nastasya Şpakuskaya: Ülkemizin Umutlarını Yeşertebiliriz!
30 Mart 2017 Perşembe Saat 22:52
''Belarus dışında yaşayanlara sesleniyorum. Biz terörist değiliz. İktidarın aşırılıklarından ve rüşvetlerinden bıkmış, sorumluluk sahibi insanlarız.''

Charter’97,  28 Mart 2017 

   

Naka grubu solisti Nastasya Şpakuskaya  Belarus halkına dayanışma çağrısı yaptı. 

 

Şarkıcının Facebook duyurusu şöyle: 

Nastassia Shpakouskaya 

 

Dostlar! 

 

Yalanlar ve bilgi kirliliği akıl havsala almayacak boyutlara ulaştığı için aşağıdaki bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.  

 

Belarus dışında yaşayanlara sesleniyorum. Biz terörist değiliz. İktidarın aşırılıklarından ve rüşvetlerinden bıkmış, sorumluluk sahibi insanlarız.  

 

Savaş istemiyoruz, terör saldırıları planlamıyoruz, kokteyl ve bomba imal etmiyoruz. Kurban istemiyoruz. Maaşlarını ödediğimiz, karşımıza otomatik silahlar ve kalkanlarla çıkan insanların bile canları yansın istemiyoruz.  

 

Onurumuz ayaklar altına alındı, dövüldük, hapse atıldık, yine de savaş istemiyoruz. On yıllar boyunca sesimizi boğdular. Yetkililer için hiçbir şey ifade etmiyoruz. 

 

Ama biz halkız. Hayattayız. Baskılardan korkarak yaşamak istemiyoruz.  

 

Bu cehennemin ortasında ne yapmalıyız? Yirmi küsur yıldır acımasızca baskılanan bir ülkenin kaderini barışçıl yollarla değiştirmenin bir yolu var mı? Umarım vardır… 

 

Tek çözüm olup bitenlerin farkında olan insanların bir araya gelmesidir. Bunca zamandır birbirimizden ayrı düştük, gücümüz kalmadı. Bir arada olmalıyız. Buna her zamankinden çok ihtiyacımız var.  

 

Bilgi paylaşmalıyız. Mahkumlara yardım etmeli, fark gözetmeden birbirimizi desteklemeli, korumalıyız.  

 

O zaman hiçbir beşeri güç bizi dağıtamaz veya içeri atamaz.  

 

Çağrım birliğedir. Bu ilk adımdır…   

 

Çeviri: Çağatay Özbay 

Cherkessia.net, 30 Mart 2017

 

***

Nastassia Shpakouskaya: We Have Chance To Revitalize Country’s Fortunes!  

Charter’97 

28.03.2017 

 

Naka band soloist Nastassia Shpakouskaya calls Belarusians to solidarity. 

 

The singer has posted an appeal on Facebook: 

 

Friends! 

 

Since the flow of lies and information war is going over all conceivable limits, I consider it necessary to share the following information. First, for the people outside Belarus – we are not terrorists, we are living, responsible people, who are tired of the excesses and the bribes of those in power. 

 

We do not want war, we do not plan terrorist acts, we do not cook cocktails and bombs. We do not want victims, even among those who go out at the expense of our taxes with automatic weapons and shields against us. 

 

We are humiliated, beaten, imprisoned, but we still do not want war. For decades, we have not been allowed to express our protest, they do not let us by force and fear. The way the authorities roughly manipulate, boldly say lies, proves that the people are simply taxable meat for them. 

 

But we are people. We are alive. And we do not want to live, being afraid of reprisals. What should we do in this hell? Is there a chance to change peacefully the fate of a country that has been ruthlessly dictated for more than twenty years? I hope that there is ... 

 

I see it in the unification of all those, who see the essence of what is happening around. We have been separated so much, that there is no strength in us. We need to be together. We need this more than ever. We must share information, help the prisoners, support, protect each other no matter the differences ... And then it’s a force that no troops will disperse or lock up. 

 

I call for unity. It will become the first step... 

 


Bu haber toplam 2957 defa okundu.


GENAR

Nastassia Shpakouskaya rahatsızsa bende rahatsızım. Evet.

Kesinlikle doğru söylüyordur bu kadar güzel bir Belaruslu şarkıcı haksız olamaz zaten.

31 Mart 2017 Cuma Saat 17:06
Moskovalı

94ten beri Belarusun başına bela resmen Lukaşenko. Rusya'daki lakabı Batko. Çanlar onun için çalıyor. Du bakalım ne olcek?

31 Mart 2017 Cuma Saat 16:00
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net