Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Putin Yerel Dillerin Öğrenim Yasasını İmzaladı!
05 Ağustos 2018 Pazar Saat 08:04
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yerel dillerde ki eğitime ilişkin yasayı imzaladı. İlgili belge, resmi yasal bilgiler portalında yayınlandı.

RIA Novosti, 3 Ağustos 2018

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yerel dillerde ki eğitime ilişkin yasayı imzaladı. İlgili belge, resmi yasal bilgiler portalında yayınlandı.

Belgeye göre, okul öncesi, ilk ve temel genel eğitimin federal devlet eğitim standartları, Rusya’da ki halkların dilleri arasında yer alan ana dillerinde eğitim alma ve resmi dili öğrenme fırsatı sunar. Rusya Federasyonu cumhuriyetlerinin dili, ana dil olarak Rus dili de dahil olmak üzere, Rusya halklarının dilleri arasındaki yerel dilleridir.

 

Rusya Federasyonu vatandaşlarının, Rusya Federasyonu halklarının dilleri arasında eğitim sistemi tarafından sağlanan imkanlar dahilinde dil eğitimi hakkının, diğer şeylerin yanı sıra, bir dil olarak Rus diline de ana dil olarak atıfta bulunduğu belirtilmektedir.

 

Yasa ayrıca, ilk ve temel genel eğitim programlarında eğitim dilinin serbest seçiminin, eğitim için devlet akreditasyonuna sahip olan okul öncesi eğitim programlarına kayıt yaptırırken öğrencilerin velilerinin beyanlarına göre yürütüldüğünü belirtir.

 

Kaynak: https://ria.ru/society/20180803/1525929962.html

 

Çeviri: Tlepşuko Ömer Çakırer

Cherkessia.net, 5 Ağustos 2018


Bu haber toplam 2791 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net