Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazeteci İvan Golunov'a Kurulan Tuzak Şimdide Çerkes Liderine Kuruldu!
12 Haziran 2019 Çarşamba Saat 01:00
Rusya Federasyonu Demokratik Kongresi eş başkanlığı yapan, en büyük Çerkes kamu kuruluşu Xabze başkanı tutuklandı.

Avraham Şumulyeviç, afterempire, 9 Haziran 2019


Rusya Federasyonu Demokratik Kongresi eş başkanlığı yapan, en büyük Çerkes kamu kuruluşu Xabze başkanı tutuklandı. 


Arabası'nın aranması sırasında, Moskovalı gazeteci İvan Golunov ile aynı günlerde ve aynı şekilde olduğu gibi bir paket uyuşturucu "bulundu".  Daha önce, Koçesoko, aktif sivil toplum faaliyetleriyle bağlantılı olarak tehdit aldığını söylemişti.

Polisler, bütün ekipmanını da aldıkları Xabze ofisini aradılar. Tabii ki, uyuşturucuyla ne tür bir ilişkide olduğu belli değil, ancak hiç kimse tutuklama sebebinin kendilerine göre gerçek olduğuna inanmıyor. 


Çerkes hareketinin aktivisti Azamat Sormanov, Koçesoko’yu on yıldan fazla bir süredir tanıdığını ve "hiç zaman asla kullandığı ya da dağıttığını düşünmediğini" söyledi. Aynı zamanda, Sormanov da Xabze'nin yabancı ajanlarla temasa geçip geçmediğini soruşturma nedeniyle gözaltına alındı ​​ve sorguya çekildi.


Politikadaki gerçek sebep bu. Sivil toplum kuruluşu Xabze, Kabardey-Balkar toprakları üzerinde faaliyet gösterir ve federalleşmeyi, özyönetimi ve ayrıca bölgesel dilleri baskı altına alan yasalara karşı savunur. 


Mayıs sonunda Koçesoko, Kırım Tatarları topluluğunun aktivistleri de dahil olmak üzere yaklaşık otuz bölgeden temsilcileri bir araya getiren federalizm konulu konferansın düzenleyicilerinden biri oldu. 


Hoşnutsuzluğun ardından Rusya Federasyonu Halkları Demokratik Kongresi düzenledi. Konferansın ardından Koçesoko, katılımcılarının benzer sonuçlara vardığını belirttiği bir makale yazdı: "Anayasa çalışmıyor, federalizm ortadan kalktı ve güç insanlardan uzaklaştı ve böylece sistemik bir krizi ağırlaştırdı".


Bu çıkmazdan kurtulmanın yolu, Xabze'nin başkanının görüşüne göre, "kendi alanında örgütlenme ve halkın siyasi sorunların çözümüne katılımı"dır. 


Konferans, bir siyasi partinin kurulmasını tartıştı. Bundan sonra, yerel yetkililerden bir temsilci Koçesoko'nun ebeveynlerine geldi ve Xabze başkanının "faaliyetlerini yavaşlatması gerektiğini" söyledi. 


Yerel hükümet yanlısı medyada Koçesoko'nun sözde "ABD ajanı" ve "şimdi ise bir narkoman" olduğu ile ilgili yazıları işliyor.


Kaynak: http://afterempire.info/2019/06/09/kochesoko33/


Çeviri: Ğubj Özlem

Cherkessia.net, 11 Haziran 2019


Bu haber toplam 2724 defa okundu.


YUSUF ZAHİT-SAKARYA

Kokov tarafından tezgahlanmadığı ne malum Harun bey?

14 Haziran 2019 Cuma Saat 13:56
XAРУН-DÜZCE

Martin'e yapılan tuzak bu muhalif gazeteci Golunov'a da yapılmış, hemde aynı gün. Moskova'da millet ayağa kalkınca serbest kaldı dün.

https://tr.sputniknews.com/rusya/201906121039330775-rus-gazeteci-golunov-ozgurlugune-kavustu/?fbclid=IwAR2JJvKZuayfBso59GQ8HythVbj8QVIeRYsa4-oUVWaQw1Y77fTdMLKzxoU

Üstelik içişleri bakanı direkt Putin'e rapor yazarak Moskova emniyetinden sorumlu 2 kişinin görevden alınmasını istemiş.

Kazbek Kokov adamsa eğer Martin Koçesoko için içişlerine rapor yazar.

12 Haziran 2019 Çarşamba Saat 23:59
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net