Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Martin Koçesoko: Düşündüm ve Sonuna Kadar Gitmeye Karar Verdim!
25 Haziran 2019 Salı Saat 23:45
Ayrıca, hiç uyuşturucu kullanmadığımı ve esrar yerleştirdiklerini gördüğümü söylemek istiyorum. Bir kez daha üzerimde bulunduğu iddia edilen uyuşturucuların edinilmesi ve bulundurulması hakkındaki masumiyetim konusunda ısrar ediyorum.

Bugün Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi, Lesken Bölge Mahkemesi tarafından Martin Koçesoko'ya yönelik suçlamada hapis cezası şeklindeki önlem ev hapsi ile değiştirildi. Martin Koçesoko'nun duruşmadaki son sözünü yayınlıyoruz.
 

Öncelikle kalbimin derinliklerinden söylemek istiyorum Tham fiğepsew! Тхьэм фигъэпсэу! 

 

 

Bana inanan, yaşamın bu zor döneminde destek veren ve deneyimleyen herkese çok teşekkür ederim: büyüdüğüm yerdeki komşularım, köylülerim, ailem, arkadaşlarım ve akrabalarım, beni şahsen tanıyan ve böyle bir suç işlemeyeceğimi bilerek açıkça söyleyen herkese Tham fiğepsew Тхьэм фигъэпсэу! demek isterim ki, her Çerkes, ''dethene zı Adıgemi дэтхэнэ зы адыгэми,'' hangi ülkede yaşıyor olursa olsun, adalet, birlik ve halkımızın yeniden doğuşuna olan desteğimi konuşan, burada olanları anlayan, adaletin anlamını bilen herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca, görevlerini yerine getirdikleri sırada bana destek sözlerini söyleyen görevli memurlara da teşekkür ederim. Her türlü olası baskıya rağmen haklarımın savunulması için ortaya çıkan avukatlarıma çok teşekkür ederim.


Ayrıca, hiç uyuşturucu kullanmadığımı ve esrar yerleştirdiklerini gördüğümü söylemek istiyorum. Bir kez daha üzerimde bulunduğu iddia edilen uyuşturucuların edinilmesi ve bulundurulması hakkındaki masumiyetim konusunda ısrar ediyorum. 

 

 

 

Herhangi bir suç işlemedim ve sadece ölüm tehdidi altında bu suçu kabul etmek zorunda kaldım. O anda kendimi ve sevdiklerimi korumanın başka yolu yoktu. Hayatım için hâlâ korkmaya devam ediyorum. Dün dediğim gibi, burada soruşturma merkezinde bile, suçu itiraf etmeyi reddedersem misillemeyle tehdit edilmeye devam ediyorum. Ama düşündüm ve sonuna kadar kararlılıkla gitmeye karar verdim. 

 

Lütfen hayatımı tehlikeye atmayın, beni hapiste bırakmayın ve önleyici tedbirimi değiştirin. Ben masumiyetimi kanıtlayabilirim. Soruşturma makamlarından gizlenmeyi ya da bir şekilde onları soruşturmada engellemeyi düşünmüyorum. Gerçeği ortaya çıkarmak benim çıkarımadır. Bilgece ve adil bir karar verileceğini umuyorum. Teşekkür ederim

 

25 Haziran 2019

Martin Husenoviç Koçesoko 

 

 

Kaynak:http://zapravakbr.com/index.php/30-uncategorised/1281-martin-kochesokov-ya-vse-obdumal-i-tverdo-reshil-idti-do-kontsa?

 

Çeviri: Tlepşuko Ömer Çakırer

Cherkessia.net, 25 Haziran 2019


Bu haber toplam 3456 defa okundu.


B.Kerem Uslu

Çerkezler birbirine sahip çıkmayı öğreniyor. M.Koçesoko olayı bunu net şekilde göstermiştir.

Martin Koçesoko'ya yapılanlar karşısında susmayanlara 10.000 kere bravo bravo!

Tham fiğepsew!

29 Haziran 2019 Cumartesi Saat 11:10
İhsan Eker (Hajuko)

Bu güzel evladımız için dua ettim. İnşallah ceza almadan bu musibetten kurtulacaktır.

Hak teala yar ve yardımcısı olsun.

26 Haziran 2019 Çarşamba Saat 13:22
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net