Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ukrayna'da Holodomor Trajedisinin Kurbanları Anıldı!
29 Kasım 2020 Pazar Saat 22:17
Ukrayna'da Sovyet rejiminin 1932-1933'te Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor trajedisinin kurbanları anıldı.

Ukrayna'da Sovyet rejiminin 1932-1933'te Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor trajedisinin kurbanları anıldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen anma etkinliğine, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile eşi Elena Zelenskaya, Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ve Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Zelenskiy, "Tüm bir ulus neden yok edilmek istenir? Bunu hiçbir zaman anlayamayacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız. Hiçbir zaman affedemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, elçilik binası önünde Holodomor trajedisinde hayatlarını kaybedenlerin anısına Türkçe anlatımlı sergi düzenledi.

 

Holodomor trajedisi

 

Holodomor trajedisi, Ukrayna tarihinin en acı olaylarından biri olarak kabul ediliyor.

Başkent Kiev'deki Holodomor Anıtı.

1932-1933 döneminde Ukrayna topraklarında milyonlarca insan, Sovyet rejimi tarafından aç bırakılarak ölüme terk edildi.

 

Ukrayna Ulusal Hafıza Enstitüsü verilerine göre, Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'in "kolektivizm" politikası sonucu yaşanan trajedide, Ukrayna nüfusunun yüzde 13'üne karşılık gelen yaklaşık 4,5 milyon kişi öldü.

 

Rusça'da "açlıktan ölüm" anlamına gelen "Holodomor" sözcüğüyle anılan trajedi için 2005'te Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko döneminde her yıl kasımın son cumartesi günü "Holodomor Kurbanlarını Anma Günü" ilan edilmişti.

 

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ukraynada-holodomor-trajedisinin-kurbanlari-anildi/2059030

Cherkessia.net, 29 Kasım 2020


Bu haber toplam 2197 defa okundu.


Hakan Akın

Stalin bir kolektivizm politik merakı. Zalim rus carlari ve adamlari hep aynı değilmi ki.Acliktan öldürme anlamındaki bu trajedi iblisin bile aklına gelmez..

30 Kasım 2020 Pazartesi Saat 22:43
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net