Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6 Yaşında Siyah Kuşak Çerkes Çocuk
21 Kasım 2009 Cumartesi Saat 11:25
Avustralyalı Çerkes topluluğu Sydneyli 6 yaşındaki Alex Camırze’nin Avustralya’da tekvando da en genç siyah kuşak oluşunu kutluyor. 8. Dan Tekvando eğitmeni In Cheol Yoo, Camırze’nin şimdiye kadar gördüğü en iyi ve en akıllı 6 yaş Tekvandocu örneği olduğunu ifade etti.

Castle Hill’deki Tekvando baş eğitmen Master Yoo, geçen hafta William Clarke koleji anaokulu öğrencisine siyah kuşak unvanı verdi.
 
Şimdiye kadar Alex gibi bir çocuk görmediğini söyleyen Master Yoo, “benimle iki yılı aşkın süredir antrenman yapıyor. Çok hevesli, tekniğini ve her şeyini mükemmel yapmak için uğraşıyor. Savunmada, temel teknikte çok iyi, kataları biliyor. 6 yaşında bunları bilmek hiç kolay değil, bu yaşta unutursunuz. Benim oğlum 7 yaşında siyah kuşak oldu. Alex’in Avustralya’da Tekvandoda en genç siyah kuşak olduğunu sayıyorum” dedi.

Siyah kuşak aldığı için çok mutlu olduğunu ve daha çok Tekvando antrenmanı için beklediğini söyleyen Camırze, “Pazar hariç her gün antrenman yapıyorum, Olimpiyatlar da Tekvando yapmak istiyorum” dedi.

Büyükbaba Victor Camırze, Alex’in sürekli idman yaptığını, sporu çok ciddiye aldığını ve onu tekvandodan uzak tutmanın çok zor olduğunu ifade etti.


Cherkessia.net sitesi olarak soydaşımız genç Adığe Camırze’yi bu büyük başarısından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Nartlar gibi uzun ömürlü olasın Camırze!

Hills Shire Times – 16 Kasım 2009
Cherkessia.net -Avustralya


Bu haber toplam 3025 defa okundu.


Soner Daur

Senin baba destek vermiş,bizimki ısrarlara rağmen aldı bizi taekwando okulundan iyimi:))Allah yolunu açık etsin Aslen

07 Şubat 2010 Pazar Saat 01:10
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net