Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaf-Fed’li Yurtseverler “21 Mayıs’ın İçinin Boşaltılmasına Seyirci Kalmayacaklar”
25 Kasım 2010 Perşembe Saat 17:02
Kaf-Fed Genel Başkanı Cihan Candemir, 2006 yılının 21 Mayıs’nda “Çerkeslerin Kuzey Kafkasya'yı işgal etmek isteyen Çarlık ordularına karşı 300 yıl kahramanca savaştıklarını, ancak silah ve sayıca çok üstün olan Çarlık ordularının Kafkasya'yı işgal ederek, kadın ve çocuk ayırmadan yüzbinlerce sivili katledip, bir buçuk milyondan fazla insanı ülkelerinden sürdüğü”nü belirtmişti.
“21 Mayıs 1864'ün Çerkesler'in anavatanlarını kaybettikleri kara gün olduğunu“ da ifade eden Candemir, Rusya Federasyonu parlamentosunu “ Çerkes halklarının soykırıma ve sürgüne tabi tutulduğunun kabulü, tarihi vatanlarına dönüş garantisi ve çifte pasaport hakkı tanınması” yönündeki UNPO (Temsil Edilmeyen Uluslar ve Halklar Organizasyonu) kararını onaylamaya çağırmıştı.

Eksiklerini fazlalarını tartışmıyoruz, ama bizim gibi hala Kaf Fed içerisinde faaliyet yürüten Yurtseverler, Federasyonumuzun 4 yıl önce yaptığı bu basın açıklamasına sahip çıkmalı ve bundan daha geri pozisyonlara savrulmamasına izin vermemeliyiz.

Kalbimiz Yurtseverlerle birlikte Taksim’de atacak; ama Kefken’in içinin boşaltılmasına da izin vermeyeceğiz!


Kaf Fed’li Bir Grup Yurtsever


Bu haber toplam 1525 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net